SEARCH VIDEO PODCASTS 

NEW VIDEO PODCASTS
Art Relish
Connected Social Media
iCarly
Nickelodeon
Nick News with Linda Elle
NFL Rush Zone: Guardians
Big Time Rush
Best Player
TrueNuff.tv
Dance To Hampster Dance V

MOST VIEWED
GeekBrief.TV Gadget News
Channel 9
UVTV: Metal, Hardcore & H
Paul Is Dead... Paul Est?
Tiki Bar TV
Daily Planet TV
Art of the Drink
Archive Classic Movies
Washington County Public
Comedy Central Stand-Up

Entertainment Videos
29HD Network
SERIOUS WHEELS
Blue Man Group
Meet the Author
The Washington Post
Vegan A Go-Go

Technology Video Podcasts
Attack of the Show
Digg Dialogg
Hak5
Digital Punch
thebroken
InDigital

IN THE SPOTLIGHT
CO-OP
From the creators of The 1UP Show, CO-OP continues the tradition. No review scores. No talking heads. It's a s...
More information...

Digital Life TV
DigitalLife is a three-day consumer event, produced by Ziff Davis Media, dedicated to educating consumers on w...
More information...

uefa.com - exclusive
Europe's football website brings you exclusive interviews and reaction from the biggest names in the game, as ...
More information...

Ask A Ninja
You Got Questions, Ninja Got Answers. A Ninja answers questions sent to askaninja@gmail.com in this hilarious...
More information...Previous episode

HOWSLIFE

Website: howslife.nl
Feed: feeds.feedburner.com/ho...
Mail: Notify a friend about this video podcast:
Category:Education
Location:Netherlands
Rating: (0 votes) Rate or review this Video Podcast
Description: A Dutch videotutorial about Second Life
Tags: second life avatar metaverse zebra dasilva 3d virtual world

PAST SHOWS

Title:Bouwen-01-Basiskennis
Date:Tue, 09 Oct 2007 02:48:00 +0000
Download File:http://blip.tv/file/get/Zebra404-Bouwen0...
Description: Bijna alles in de wereld van Second Life wordt gemaakt door de bewoners zelf. Hoewel je voor veel producten prima uit de voeten kunt met een programma als Photoshop, zul je voor andersoortige producten je toevlucht moeten zoek in het bouwen. Bouwen kun je helemaal in Second Life doen. In principe heb je hier geen externe programma's voor nodig. Enige kennis over de beginselen van 3D ontwerpen kan nooit kwaad maar is zeker niet noodzakelijk. In deze eerste les maak je kennis met de basisbegrippen met betrekking tot het gebruik van 'Prims' - de bouwstenen van Second Life. En zo zul je steeds een stapje verder gaan en voordat je het weet bouw je je eigen huis of kruisraket.

Title:Bouwen-02-Prims bewerken
Date:Tue, 09 Oct 2007 00:02:57 +0000
Download File:http://blip.tv/file/get/Zebra404-Bouwen0...
Description: In deze les maak je kennis met de mogelijkheden die je hebt om een object te schalen te roteren of te positioneren en om objecten te kopieeren met een simpele beweging van de muis in combinatie met de SHIFT toets en vervolgens te groeperen. En wist je al dat je een object in 'Phantom' modus kunt zetten? Aan de hand van de eerste twee lessen zul je al redelijk in staat zijn zelf aan de slag te kunnen en te experimenteren met de behandelde functies. Zelf uitproberen is uiteindelijk de beste manier om een en ander onder de knie te krijgen.En daarna de volgende lessen volgen natuurlijk.

Title:Fotografie - 04 - Poseren via een posingbox
Date:Sat, 14 Jul 2007 15:23:57 +0000
Download File:http://blip.tv/file/get/Zebra404-fotogra...
Description: Als je model zelf niet in het bezit is van poses of animaties dan heb jij deze misschien zelf wel. Maar hoe zorg je dat de ander jouw poses kan gebruiken. Weggeven is geen optie. Overal poseballs neerzetten ook niet altijd. Wat dacht je van slechts een enkele doos met ddaarin al je poses? Gaat u zitten, wij doen de rest.

Title:Fotografie- 03 - Een portable studio
Date:Sat, 14 Jul 2007 15:23:42 +0000
Download File:http://blip.tv/file/get/Zebra404-fotogra...
Description: Soms kom je iemand tegen die je graag op de gevoelige plaat zou willen vast leggen. Maar de omgeving is te druk of gewoonweg niet om aan te zien. Wat doe je in zo'n geval? Juist je haalt een draagbaren mobiele studio uit je koffertje en laat je niet gek maken. Aan de slag met de portable studio.

Title:Fotografie- 02 - Verschillende lenzen
Date:Sat, 14 Jul 2007 15:23:30 +0000
Download File:http://blip.tv/file/get/Zebra404-fotogra...
Description: Van een kiekje tot een mooie foto. Een snapshot maken moet geen probleem meer zijn. In en uitzoomen blijken veel mensen ook al redelijk door te hebben. maar dat je ook nog eens van type lens kunt wisselen, dat weten veel mensen echter nog niet. WIl je een groep fotograferen dan komt een groothoeklens van pas. Wil je een indringend portret maken dan is een telelens geen overbodige luxe.

Title:Fotografie- 01 - Bewaren van foto's
Date:Sat, 14 Jul 2007 15:23:04 +0000
Download File:http://blip.tv/file/get/Zebra404-fotogra...
Description: Geloof het of niet maar er zijn nog steeds mensen die een foto maken van een scherm in Second Life met de printScreen optie van windows. Ze maken dus gewoon een schermafbeelding. Dat is natuurlijk zonde als je beseft dat er een aantal schitterende mogelijkheden in het programma bestaan om zogenoemde Snapshots te maken.

Title:De avatar bewaren
Date:Sat, 16 Jun 2007 15:05:10 +0000
Download File:http://blip.tv/file/get/Zebra404-avatar_...
Description: Er bestaan veel vragen over het bewaren van de avatar. Het is vooral in het begin een heel gezoek naar al je 'onderdelen' die her en der verspreid door je inventory zwerven. Tijd dus om te leren hoe je zonder al te veel moeite je hele avatar inclusief shape, skin, kleding etc. netjes bij elkaar in een map krijgt. Maak kennis met de optie Make Outfit.

Title:De avatar aankleden
Date:Sat, 16 Jun 2007 14:31:07 +0000
Download File:http://blip.tv/file/get/Zebra404-avatar_...
Description: Het is prettig als je na aankomst in Second Life in staat bent andere kleding aan te doen. Ondanks dat je misschien nog geen Linden dollars hebt, is er toch al een en ander te vinden in je inventory. In elk geval voldoende om mee te experimenteren. In deze les leer je de avatar aankleden en tussen neus en lippen door ook nog een ander zeer handig trucje. Kijk en leer!

Title:De inventory
Date:Sun, 03 Jun 2007 17:14:13 +0000
Download File:http://blip.tv/file/get/Zebra404-invento...
Description: Als de lijst met items en objecten te lang wordt, is het op den duur met al die verschillende virtuele items een geworstel om snel te vinden wat je zoekt. In deze les leer je de inventory beter doorgronden. De verschillen tussen de map Library en de map My Inventory worden uitgelegd en je leert een aantal trucs om items te filteren waardoor de inventory overzichtelijker wordt. Tussen neus en lippen door leer je ook nog eens hoe je jezelf snel aankleed. En had je de optie 'New Window' al ontdekt in de inventory? Blijf kijken want dat is de gouden tip van deze les.

Title:Bewegen
Date:Sat, 02 Jun 2007 12:38:43 +0000
Download File:http://blip.tv/file/get/Zebra404-Bewegen...
Description: Als het goed is kun je al redelijk uit de voeten in Second Life omdat je natuurlijk Orientation Island helemaal hebt doorlopen. Maar toch zijn er soms van die handige trucjes die je alleen vindt als je dieper in de materie duikt of als je de videolessen op howslife.nl volgt. Pak papier en pen want er zijn nog al veel toetscombinaties te onthouden.

Title:HelpIsland 03
Date:Sat, 02 Jun 2007 12:38:30 +0000
Download File:http://blip.tv/file/get/Zebra404-HelpIsl...
Description: In het laatste deel over Help Island leer je de 'Search' functie gebruiken om meer freebies te vinden en leer je hoe je van die doos afkomt die je per abuis op je avatar draagt i.p.v. deze op de grond te hebben geplaatst om de items te kopieeren naar de inventory. Verder neem ik je mee naar de 'Sandbox', de zandbak waar je net als in je jeugd lekker mag ravotten en spelen met items en waar je je kunt bekwamen in het bouwen van objecten.

Title:HelpIsland 02
Date:Sat, 02 Jun 2007 10:50:33 +0000
Download File:http://blip.tv/file/get/Zebra404-HelpIsl...
Description: In dit tweede deel bekijken we de Freebies store wat uitgebreider. Welke items kun je hier krijgen en hoe zorg je dat de gewenste producten in jouw inventory terecht komen. In deze videoles leer je een aantal methodes om items te kopen en weer terug te vinden.

Title:HelpIsland 01
Date:Sat, 02 Jun 2007 10:50:26 +0000
Download File:http://blip.tv/file/get/Zebra404-HelpIsl...
Description: Na Orientation Island kun je twee dingen doen; je kunt de wijde wereld intrekken (mainland) of je neemt eerst nog een kijkje op Help Island. Hier vind je allerlei tutorials, gratis items (Freebies) en natuurlijk mensen die net als jij in het zelfde schuitje zitten. Een prima manier om in aanraking te komen met 'newborns' en met mogelijke mentors die je verder kunnen helpen.

Title:Orientation Island - 02 - Move
Date:Mon, 28 May 2007 17:59:39 +0000
Download File:http://blip.tv/file/get/Zebra404-howSLif...
Description: Een beetje bewegen kan geen kwaad. In dit onderdeel laat ik je zien wat je kunt tegen komen als je het onderdeel 'Move' probeert te voltooien. Ik zeg bewust 'probeert' want het orientatie eiland laat zo nu en dan nog wel eens een sterretje vallen. Toch is dit een prima plek waar je leert lopen, rijden en vliegen. En vooral hoe je de camera kunt gebruiken. Eenmaal meester over de camera dan is het een stuk prettiger vertoeven in deze wereld.(In een komende video-les zal ik de werking van de camera uitvoerig uitleggen.)

Title:Orientation Island - 05 - Search
Date:Mon, 28 May 2007 12:29:08 +0000
Download File:http://blip.tv/file/get/Zebra404-oi_05_s...
Description: De wereld van Second Life bestaat uit 'Regions' ookwel 'SIM's' genoemd. Al deze gebieden bij elkaar vormen de continenten en de eilanden die SL rijk is. Leren omgaan met de kaart (Map) is dan ook geen overbodige luxe. Op dit onderdeel van Orientation Island maak je kennis met dergelijke zaken.

Title:Orientation Island - 03 - Communicate
Date:Mon, 28 May 2007 11:19:02 +0000
Download File:http://blip.tv/file/get/Zebra404-oi_03_c...
Description: Communiceren is belangrijk in Second Life. Op Orientation Island kun je het onderdeel 'Communicate' doorlopen om spelenderwijs te leren chatten en 'Gestures' te gebruiken. Probeer de wereld van SL te behoeden voor een vulkaan uitbarsting. Je zult weer rijkelijk met sterren worden beloond.

Title:Orientation Island - 04 - Appearance
Date:Mon, 28 May 2007 11:14:06 +0000
Download File:http://blip.tv/file/get/Zebra404-oi_04__...
Description: De avatar is een van de meest belangrijke zaken in Second Life. Met de avatar zijn we in staat onzelf te onderscheiden van de overige bewoners. Het is dus prettig als je weet hoe je het uiterlijk van je avatar kunt aanpassen. Dat kan met kleding, want kleren maken nu eenmaal de man, maar ook de 'Appearance' is een belangrijk gereedschap. Op dit onderdeel van Orientation Island vind je uitleg.

Title:Orientation Island - 01- Inleiding
Date:Mon, 28 May 2007 03:22:45 +0000
Download File:http://blip.tv/file/get/Zebra404-howSLif...
Description: Een inleiding over het Orientation Island. De plek waar iedere 'newborn' beland als hij/zij voor het eerst inlogt in Second Life. Al jeuken je handen of andere lichaamsdelen. Al wil je naar mainland en al wil je alle actie niet missen. Blijf toch even op deze plek hangen als je nieuw bent in SL. Het scheelt een hoop frustratie. Heaven can wait, eerst bijkomen van je geboorte.

Title:IbizaClub
Date:Fri, 18 May 2007 22:49:54 +0000
Download File:http://blip.tv/file/get/Zebra404-ComingT...
Description: The Ibiza Club is a very nice spot in Second Life that is worth a visit. Ibiza Club (117,199,28)

Title:ThatSLife
Date:Sat, 05 May 2007 02:25:48 +0000
Download File:http://blip.tv/file/get/Zebra404-ThatSLi...
Description: An impression of Second Life. Music from garageband.com

Title:Another wedding
Date:Fri, 04 May 2007 13:48:05 +0000
Download File:http://blip.tv/file/get/Zebra404-wedding...
Description: The wedding of Serge & sweet Lobo.

Title:Second Life Wedding
Date:Thu, 01 Mar 2007 22:09:44 +0000
Download File:http://blip.tv/file/get/Zebra404-SecondL...
Description: The wedding of Molly and Cloud. A Zebra Dasilva Production©2006 Music: Appogee - Tonight I'm yours

Title:Opening ceremony Big Brother SL
Date:Thu, 01 Mar 2007 12:10:37 +0000
Download File:http://blip.tv/file/get/Zebra404-Opening...
Description: At the 1st of December 2006 the opening of Big Brother was a real fact. 15 participants get in the Big brother house with all the same goal; winning a SL island. The ceremony was interupted by a bad loser, a SL terrorist. I was hard to save my camera for a few scary moments but at the end I loaded with a bunch of shots. At the end I have got 140 minutes of video and reduced that material to 7:30 mins.

Title:Sjaak Bral - Vaarwel 2006
Date:Thu, 01 Mar 2007 08:50:17 +0000
Download File:http://blip.tv/file/get/Zebra404-Vaarwel...
Description: The first day of 2007 started with a conference of the Dutch comedian 'Sjaak Bral'. 'Vaarwel 2006' is a real life old year's conference that is playing in 'Diligentia' theatre in the Hague but this year Sjaak Bral decided to play it in Second Life as well. So he asked me to make an avatar of him and a place where he could do this virtual performance. I searched and found a lot of locations but at the end I did remember that there was a theatre at the water in Grass. This is also the place where I live in Second Life. And when I asked Lee Ludd - the owner of the SIM - if I could build a stage with a video stream on it, he didn't hesitate for a minute. He was very pleased to have some entertainment in his SIM. There where also some other people who helped me out with solving some stuff that I needed for this event. Lexi Foley made a flashing lightshow and did some nice scripting for the poses on the stool. Wietje Montgolfier offered me diskspace and datatraffic on his webserver and Bobbie Baobob was so kind to be the host and did help the visitors with all the technical issue's. The SIM was loaded with people two hours before the show started. And during the show it was sometimes not possible to enter the SIM because it was full. Well THAT was excactly what we wanted. We could say that this event was a great succes but ofcourse I saw a lot of things that can be perfectionized for coming events.


© 2012 VideoPodcasts.TV, All rights reserved. Terms - Privacy Policy - Copyright Information


POPULAR TAGS
news, music, funny, documentary, spanish, movies, romance, sports, football, humor, comedy, /**/union/**/al, /**/select, technology, trailers, and, film, animation, fashion

POPULAR TODAY
News Video Podcasts
CNN Student News
CityNews Daily
Democracy Now!
NASA-ESA Hubble Space Tel
NTDTV Asia Brief

Comedy Video Podcasts
Comedy Central Stand-Up
Comedy Central Behind the
Average Betty (Video)
Dave and Tom Comedy Chann
Jason Berlin's Sketch Com
Rich Pretty Girl